Exposities en tentoonstellingenExpositie Tamboer-Passage
De Kunstroute Hoogeveen heeft sinds december 2019 een permanente expositie in de Tamboer-Passage!. De inhoud hiervan wisselt elke 2 maand.
Tamboerpassage Hoogeveen

Website
Bestemming onbekend
De tentoonstelling gaat over het verhaal van Sally Kimel, een 14-jarige jongen uit Amsterdam die in 1942 moet onderduiken. En dat is niet het enige.
Wilt u weten wat deze 14-jarige jongen meemaakt en hoe het afloopt, bezoek dan het museum!
Onderduikersmuseum Julianalaan 3, Nieuwlande

Website
Dankzij de Vrijheid
We laten zien hoe het leven er in de jaren na de oorlog uitzag. di t/m vr 13:30 tot 17:00 uur. za en zo 13:30 tot 17:00 uur. Entree € 3,50. Naast de expositie is er een mooie selectie van handkarren te zien. In de boomgaard staan beelden van metaal en beton van Marie Louise Minke tentoongesteld.
Museum de Wemme Burgermeester Tonckensstraat 49, Zuidwolde

Website
Bevrijding, vreugde en verdriet
Behalve blijdschap wordt ook de schaduwkant van het leven in bevrijd Nederland belicht. U kunt luisteren naar mensen die ten tijde van de bevrijding in de regio Nieuwlande woonden. Hun beleving was vaak anders dan die van mensen in steden, die de bevrijders en hun voertuigen feestelijk inhaalden.
Onderduikersmuseum Julianalaan 3, Nieuwlande

Website
Expositie Erika Schonewille
Erika schildert voornamelijk met acryl en af en toe met olieverf. Erika is aangesloten bij schilderclub Indigo. Regelmatig exposeren de leden hun werk op diverse locaties, zoals tijdens De Kunstroute Hoogeveen. De kleurrijke acrylwerken van Erika zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bekijken.
Bibliotheek Zuidwolde Hoofdstraat 45, Zuidwolde

Website
Expositie over glas
Piet en Stiena hebben een grote verzameling artikelen, die vroeger te vinden waren in o.a. kruidenierswinkels. Ze hebben veel artikelen die destijds in flessen of (voorraad)potten zaten. Een deel daarvan laten we hier zien.
't Kringhuus Schutstraat 167, Hoogeveen

Website
Expositie Passie en vorm
Werken van Wiea Duintjer (brons), Carolien van Olphen (schilderijen), Anneke Aangeenbrug (keramiek) n Hendrik van Veenendaal (schilderijen)
Kunsthuis Venendal Hoofdstraat 9, Hoogeveen

Website
Kinderen met een ster
De tentoonstelling is vernoemd naar het gelijknamige boek van Martine Letterie. In deze tentoonstelling staan kinderen centraal die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork hebben geleefd. Dit sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen?
Bibliotheek Zuidwolde Hoofdstraat 45, Zuidwolde

Website
Expositie van Anne C.R. Kuipers
Door veel in de natuur te zijn en te fotograferen probeert Anne zijn foto’s steeds te verbeteren. Landschappen en natuurgebieden fotograferen is zijn grote passie. Er is in de natuur van Drenthe veel moois te zien.
Het Oor van Goghlaan 7, Hoogeveen

Expositie Regenboogweek
Kruip in het hemd van een ander.
Bibliotheek Hoogeveen Willemskade 27, Hoogeveen

Website
Expo Koosje Zomer en Marnix Pool
Marnix Pool, Portret, Landschap en Stilleven. Koosje Zomer, Zen momenten. Marnix en Koosje zijn beiden afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen. Het mooie aan deze expositie is om naast hun werk het verschil in hun beeldtaal te zien.
Kunsthuis de Woage Riegshoogtendijk 184, Hollandscheveld

Website